Навигация: Новини Фенове Коментари и анализи Препоръка - ЙОРДАНОВ не убивай страстта във футбола!

Препоръка - ЙОРДАНОВ не убивай страстта във футбола!

Оценка на читателите: / 9
Слаба статияОтлична статия 

Съдийската комисия към Българския футболен съюз обяви вчера поредния скандален наряд за първия полуфинал в турнира за Купата на България срещу ЦСКА. Двубоят в Пловдив ще бъде ръководен от Николай Йорданов, а това назначение силно притеснява футболната общественост под тепетата.

Считаме за редно да обявим притесненията си и дълбоките си съмнения, че отново ще станем свидетели на поредното съдийско фиаско, което преживяхме тежко през 2018-та година на полуфинала със Славия. Дълго футболна България ще помни съдийските тесли на Валентин Железов, който подготви нашия отбор за касапницата в София. Пиронът в ковчега на футбола у нас бе забит от Станислав Ставров, който затвърди мафиотския облик на българското футболно съдийство с грубото погазване на всякакви достойнства и морални принципи. Безскруполният службогонец и сребролюбец Ставров днес вече не е част от съдийската колегия, но какво от това? Ботев бе изхвърлен по най-грозния начин и не бе допуснат за поредна година да играе финал за Купата, а 2018-та година се превърна в една от най-срамните за българския футбол. Хиляди пловдивчани останахме дълбоко втрещени и омерзени от видяното. Смятаме, че всяка година българското съдийство копае дъното и го прави със завидни темпове, за да затрие и малкото от онова, което е останало от него. Смятаме, че повече няма накъде да се копае, но явно може и още.

Още помним отсъжданията на "Съдия Номер 1" през 2014-та година срещу Лудогорец за Суперкупата, когато бяхме порязани с поредния измислен червен картон на Алекс Колев.

Нас не ни интересува с кого на трезво и нетрезво състояние води разговори Николай Йорданов през седмицата. Интересува ни единствено и само неговите футболни преценки през 90-те минути на футболната среща. Интересува ни, защото не искаме да се повтори онова, което преживяхме през 2018-та година. Нека футболистите да покажат своите умения на терена, а двата щаба да се надиграват в пълния смисъл на думата на зеления терен, но не и победителят в тази среща да се определи само от един човек. Стига вече!

И за последно, това което ни прави дълбоко впечатление преди този така важен двубой, иначе нападателният треньор на ЦСКА Любослав Пенев е доста снизходителен и мек в изказванията си за съдията, което не е типично за неговия нападателен нрав.

Защо, само той си знае, а ние можем да предполагаме и да се съмняваме!

Искрено се надяваме утре Пловдив да не стане свидетел на поредното убийство на футбола ни!

Само БОТЕВ!

Обедининени фракции BULTRAS

Сподели статията