Навигация: Новини Фенове История Канарчетата се запознаха с филма за 100-годишнината

Канарчетата се запознаха с филма за 100-годишнината

Оценка на читателите: / 49
Слаба статияОтлична статия 

Футболистите на Ботев изгледаха един час от филма за 100-годишнината

Целият отбор на Ботев Пловдив, заедно с треньорското ръководство, изгледаха тази вечер част от филма за 100-годишнината "Любов, предавана от поколение на поколение". Станимир Стоилов и неговите момчета се запознаха с историята на великия ни клуб на голям екран в зала запазена само за "жълто-черните" в рамките на един час. Те видяха двубоите с Барселона и Байерн Мюнхен в началото на 80-те и чуха коментарите на легендите ни Динко Дерменджиев - Чико и Петър Зехтински - Зико за тези велики двубои, когато Ботев се представя на отлично ниво на европейската сцена.

Бяха им показани и възлови мачове със софийските отбори, както и големите гастроли на бултрасите из цялата страна. Най-запомнящата част бе, когато от екрана големият Георги Попов - Тумби дава съвети как трябва да се държи един футболист, когато носи "жълто-черната" фланелка.

Режисьорът на филма Владимир Милев бе избрал още специални моменти, като най-запомнящата се година - '86, когато Ботев побеждава "шампионът" Берое с 8:1 и постига убедителни резултати през това първенство.

Чужденците в Ботев станаха свидетели и на черната ни страница от нашата история, като най-много ги впечатли подкрепата на публиката през всичките тези години. За тях не бе проблем да разберат всичко от филма, защото екипа на Студио Seven Hills се бе постарал да го преведе изцяло на английски.

Футболистите на Ботев най-много се зарадваха на двата победни гола на Ангел Рахов и Александър Александров в баража миналата година, както и на самбата на Вандер Виейра след головете от есенното първенство.

 

bultras.com

Сподели статията