Навигация: Новини Фенове 98 години Ботев Пловдив Васко Василев: Всички ботевисти на стадиона да отпразнуваме юбилея

Васко Василев: Всички ботевисти на стадиона да отпразнуваме юбилея

Оценка на читателите: / 23
Слаба статияОтлична статия 
Васко Василев с татуировкиВасил Василев е юноша на Ботев Пловдив. През цялата си кариера той е играл за "канарчетата" и остана в тима по времето на тежкото управление на Димитър Христолов. Играе като централен защитник и освен с агресивната си игра е популярен и с татуировките си, свързани с Ботев.  В съвместната инициатива на Plovdiv24.bg и Bultras.com той каза няколко думи относно 98-годишнината на клуба и покани всички почитатели на Ботев да присъстват днес от 18 часа на стадиона за откриването на обновения от феновете паметник, станал символ на възраждането на тима.

- Разкажи как се чувстваш след като дълги години бе част от Ботев, а сега отборът е извън "А" група на 98-ата си годишнина?

- Искрено ми е болно с това, което стана с нашия велик клуб. За това обаче е виновен само Димитър Христолов. Не можем да променим миналото, трябва да гледаме напред в бъдещето. Аз истински вярвам на феновете и легендите, че това, което правят ще помогне и институцията Ботев Пловдив ще просъществува. Дано след 2 години като честваме 100-годишнината без Христолов и да имаме по-добро бъдеще. Това си пожелавам за Ботев - всички много изстрадахме.

- Колко от футболистите, които последните 5-6 години напуснаха тима биха се върнали във възродения Ботев и да му помогнат да се върне там, където му е мястото?


- Аз поддържам връзка с почти всички момчета. Имам уверението им, че ако Христолов няма общо с Ботев, те ще се върнат в този клуб и биха дали всичко от себе си.

- Ти си продукт на ДЮШ на Ботев, разкажи малко повече за нея?

- Дори в тази мизерия през последните години, пак са излизали много таланти от школата. Като се възроди Ботев и се подаде ръка на Детско-юношеската школа, ще излизат още по-големи таланти.

- Къде виждаш отбора след няколко месеца, през есента.

- Аз виждам отбора без Христолов. Ако той остане в тима, то няма да има никакво бъдеще за отбора - пак ще бъдем боксова круша. Ако Христолов не е президент на отбора, ще идват повече хора, стадионът ще се пълни и Ботев ще върви нагоре.

- Кажи няколко думи към феновете по случай празника на футболния отбор, 98-годишнината

- Каквото и да кажа за тях, все ще е малко. Те са изпитали всичко на гърба си. Иска ми се всички истински фенове на Ботев да дойдат от 18 часа и да видят обновения паметник, да почетем 98-годишнината и с това да подпомогнем махането на Христолов от власт.

- Как се запали по футбола и Ботев?

- Братовчед на баща ми е запален по Ботев и той ме караше по стадиони, по агитката и така и аз постепенно почнах в агитката. Така го заобичах тоя клуб, така стана и не мога да се отърва от това и се радвам, че не мога.

- Къде ще играеш през пролетта?

- За сега ще поддържам форма със Съединение и ако ме поканят, ще играя и в официални мачове. Ще чакам и лятото покана от възродения Ботев да се върна и да играя за най-стария отбор.
Сподели статията