Навигация: Новини Фенове Новини ЛБ-Лондон спечели футболен турнир на Острова

ЛБ-Лондон спечели футболен турнир на Острова

Оценка на читателите: / 37
Слаба статияОтлична статия 

Лудата Банда - Лондон спечели престижния футболен турнир "Златна Есен", който се проведе в английската столица. "Бандитите" триумфираха безапелационно, като не допуснаха нито една загуба.

По този повод в английския вестник "БГ БЕН" бе публикуван материал за "жълто-черните", който предоставяме на вашето внимание.

Турнирът се проведе по най-справедливата схема - "всеки срещу всеки". Момчетата изиграха невероятно привлекателен и изпълнен с положителни емоции турнир. Повечето футболисти участват редовно в съревнованието, познават се добре, някои от тях учат и работят заедно. Това бе предпоставка логото на турнира "Приятели играят футбол" отново да е актуално.

По традиция отборът "Лондон Интернешънъл", който е с най-много участия в турнирите, бе подготвен отлично и започна като скрит фаворит. За пореден път обаче пропусна да спечели надпреварата, като завоюва само 1т. в последните два мача.

Момчетата от "Топчиите Хотспърс", подсилени с английски попълнения, играеха най-бързия и атрактивен футбол. Най-младият отбор тръгна с две загуби, но спечели останалите три срещи и заслужено завърши на второ място. Ще се запомни голът на Денис Ридван - страховит удар от въздуха, който бе един от най-красивите моменти на състезанието.

"Бомбата" хвърли отборът на "Лудата Банда", който стана победител, без да загуби нито една среща. Дебютантите, окрилени от успешното представяне в България на техния любим Ботев, изиграха турнира тактически най-правилно и равномерно. Отличиха се капитанът Георги Илиев - Чоника и братята Павел и Николай Георгиеви. Особено впечатление остави по-малкият - Павел (вратар), който на няколко пъти спаси както вратата си, така и отбора си и допринесе най-много за победата в турнира. Доброто взаимодействие между неостаряващите звезди Чумата и Чоника бе в основата на успеха на "бандитите".

В духа на приятелските и коректни взаимоотношения, с оглед повишаване на спортсменското поведение на терена и по инциатива на Еленко Георгиев ("Крупник") бе учредена Купа на спортсменство - феърплей. Пръв неин носител стана тимън "Ударник".

Така всички участници заслужиха индивидуалните си отличия, четири отбора спечелиха отборни купи и усмихнати и леко уморени се отправиха за "трето полувреме" на импровизираната "скара-бира".

Екипът на bultras.com се свърза с капитана на шампионите - Георги Илиев "Чоника", който сподели мнението си пред "жълто-черната" общественост.

"Турнирът е ежемесечен и в него участват само български отбори. Получават се хубави мачове, след които разбира се разпускаме около скарата. Отборът ни е добър, като имаме доста попълнения от школата на Пирин (Благоевград)."

Ето и имената на футболистите, които прославиха Лудата Банда на Острова:

Павел Георгиев, Николай Георгиев, Венцеслав Василев, Манол Караджов, Стоян Стойчев, Георги Илиев - Чоника, Костадин Караколев, Александър Методиев, Емил Георгиев, Иван Станев, Камен Райчев

Сподели статията