Навигация: Новини Фенове Новини Щутгарт Vs Ботев, част 2

Щутгарт Vs Ботев, част 2

Оценка на читателите: / 58
Слаба статияОтлична статия 

Четвъртък, в 21.20ч. на “Комтех Арена” в Аспах канарите излизат в мач реванш срещу немския колос Щутгарт. Минаха повече от 30 години, когато Ботев гостува в Германия на Байерн (Мюнхен), а спомените за онези мачове са все още живи. Настъпило е време, в което трябва да оставим всички тях, защото Ботев Пловдив пише новата си история и цялата концентрация, на футболисти и фенове, сега е насочена именно към този момент.

Добрият резултат от първия двубой на стадион "Лазур" (1:1) задължава момчетата на Станимир Стоилов да дадат всичко от себе си и отново да зарадват цял Пловдив. Както се казва на футболен жаргон „момчетата да дадат максимума от себе си“, а след недобрия ни мач срещу Литекс, в който явно всички мислеха за този реванш ние очакваме точно това.

Красота, Вяра и Борба от първия съдийски сигнал. И, ако всичко това се изпълни, Ботев ще излезе краен победител, без значение от резултата.

Заради Роби Уилямс срещата - реванш ще се играе на стадиона на аматьорския Сонненхоф Гроссаспах (а не на „Мерцедес-Бенц Арена“), който се подвизава в четвърта немска дивизия. Градчето Аспах се намира в провинция Баден-Вюртенберг, с население от 8200 души и стадион за 10 000.

За "жълто-черните" ще дерат гърла минимум 400 бултраси по трибуните. Днес по обед 2 рейса потеглиха за Германия, а за утре десетки коли се стягат, за да направят същото. Заявки за билети за срещата има от "жълто-черни" фенове от цяла Европа.

Хиляди ще бъдат и пред телевизорите, треперещи до последния съдийски сигнал, а сърцата и мислите им ще са на стадиона в малкото градче.

Ботев Пловдив вече се върна на европейската сцена, но сега по-трудното е да се задържи там. Нещо, в което всеки един бултрас вярва безусловно.

Напред, мой Ботевъ! Напред, към покоряването на Германия!

Напред Ботев теб обичам аз...

Автор: M.Z.

bultras.com

Сподели статията