Навигация: Новини Фенове Новини За честта на Пловдив! СНИМКИ

За честта на Пловдив! СНИМКИ

Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

 Божидар БожиловДнес, преди най-важното заседание за общинския съвет за град Пловдив за тази година, приемане на бюджета, беше повдигнат така екстремния въпрос за всички пловдивчани -  Ботев Пловдив и  възражднето на историята ни.

 Въпросът бе повдигнат от известния лекар доцент Божидар Хаджиев, прие което последва гласуване с 34 одобрителни квоти и една отрицателна от червената коалиция. Председателят на "Обединени Бултраси" Божидар Божилов прочете декларацията, която ви пуснахме още рано тази сутрин, след което беше изпратен на крака и бурни аплодисменти заради борбата и първата крачка от отстраняване на злото наречено димитър христолов. Всички 47 присъстващи на днешната сесия общински съветници сложиха подписа си под прочетената по-рано декларация от феновете на Ботев Пловдив.

За репортерите пред залата Божо заяви, че оттук нататък държавата трябва да влезе в сила и да вземе законите мерки срещу този престъпник. "Ние и го показахме и сезирахме компетентните органи за всички нарушения", заяви още жълто-черният лидер.

 

 

До Общинския съвет на град Плoвдив

 

ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ ПЛОВДИВ

 

 

Уважаеми господа,


Датата 24.02.2010 година ще остане в историята на град Пловдив, като дата, в която най-старият футболен клуб в страната, създаден на 12.03.1912 година, бе позорно изхвърлен от елита на българския футбол, не заради слаби спортни резултати, а заради престъпните действия и бездействия на едно лице, управляващо Ботев Пловдив, с безмълвното съгласие на всички бивши и настоящи власт имащи в град Пловдив и страната.
Престъпление, което продължава вече повече от едно десетилетие. Престъпление, което вчерашният ден узакони и изпрати в историята. Нашият Ботев, този същият Ботев, който близо век бе един от символите на нашия град, бе опозорен и стъпкан в калта!

Всички вие сте запознати с настоящата драма, съсипваща нашия любим клуб. Всички вие знаете името на виновника, под чието "управление" Ботев изживя най-големия срам в своята история! Димитър Христолов! Този човек, който няма никаква връзка, нито с Пловдив, нито с Ботев, се гаври с любовта на поколения граждани на Пловдив, вече повече от едно десетилетие! Този човек заслужи неуважението и омразата на Пловдив. Този човек е престъпник и служава да бъде съден от българския съд, за укриване на данъци и потъпкване на етичния кодекс.
Дойде време, в което ние ви питаме: Ще позволите ли гаврата да продължи? Ще позволите ли на един доказан лъжец и измамник да се подиграва с нашия град?

Жълточерната общественост на Пловдив, представена от нейните културни дейци, клубни легенди, бизнесмени и привърженици, настояваме да заемете адекватна позиция, в този критичен за Ботев момент!
Искаме да се уверим, че хората, които сме избрали да защитават интересите ни, като граждани на Пловдив, имате реална представа какво всъщност се случва.
Ние казахме "НЕ!" на бавното и мъчително убийство на нашия любим клуб „Ботев”! Ние повече няма да позволим да обругават нашата градска гордост и чест! Пътят пред нас е само един – без Димитър Христолов! Призоваваме ви с цялата палитра от властови ресурси, която имате, да се възпротивите на унижението, което търпим! Ние няма да отстъпим!

Ботев ще бъде отново на Пловдив! Със или без вашата подкрепа!

Дължим го на близо десет поколения пловдивчани, живяли и живеещи всеки Божи ден с проблемите и радостите на славния някога жълточерен клуб! Дължим го на Никола Алваджиев, един от основателите на Ботев! Дължим го на Недко Каблешков, почетен член на дружество Ботев! Дължим го на Стоян Пухтев, на Никола Щерев- Старика...Дължим го на нашите майки и бащи, баби и дядовци...
Господа, ние ви призоваваме: подкрепете ни в нашето желание за възраждането на легендарния футболен клуб Ботев Пловдив! Направете го без користни цели, без политически интереси, без клубни пристрастия, без задни мисли!

Подкрепете ни в името на град Пловдив, защото град, който не цени и не пази своята история е обречен на изчезване!
На 12.03.2012 година, Ботев на Пловдив, ще чества вековен юбилей! Подайте ни ръка в името на историята! Запишете имената си със златни букви, като хората, спомогнали за възраждането на един от символите на нашия град!

За честта на Пловдив!
 

Обединени фракции "Бултрас"                             

25.02.2010 г.

гр. Пловдив

 

 

Снимки bultras.com

 

Сподели статията