Навигация: Новини Фенове Новини Изхвърлихме и Митьо! Победата е близо!

Изхвърлихме и Митьо! Победата е близо!

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

обратно към ИталияБФС и феновете на Ботев Пловдив изхвърлиха отбора на Селския от футболната ни А група. Това, което искахме стана факт. След като вчера изгонихме протежетата, днес БФС не промени решението си и извади италианската клика от цирковата арена. Ботев е само на крачка да бъде свободен.

 Всичко зависи сега от Марин Бакалов и Фондация „Бъдеще за Ботев“, кредиторите и местната власт. Ако всичко тече по мед и масло до края на Април трябва да са ясни новите хора, които ще възродят емблемата на Пловдив. След края на първенството лицензионата комисия ще определи къде ще играе най-старият отбор в А или Б група. Това зависи под какво състояние е стадион „Христо Ботев“ през този период. Салерно не покри изискванията, поставени от футболната ни централа, за да остане в "А" група, а именно - да плати задълженията към БФС на стойност 100 000 лв., да възстановят разходите на БФС и Георги Христов за делото в Лозана и да представят 20 футболисти с професионални договори. 

Дисциплинарната комисия на БФС отнема шест точки на Митьо заради изцепките в мача с Рилски Спортист. Освен това беше решено всеки отбор от "А" група, който трябва да играе с италианския тим през пролетния полусезон, да получава по три точки като служебна победа. Това автоматично означава, че Левски няма да играе мач с кабарчетата в първия кръг на пролетния полусезон и ще прибави към актива си три точки.

Междувремено италианските футболисти, които нямат никаква вина за случващото се си стегнаха багажа и утре си заминават с директни полети посока „ботуша“. Пред обективите на bultras.com един от мъжкарите в миналия отбор - Бритци благодари на всички фенове на Ботев за миговете в отбора и им сваля шапка за нестихващия ентусиазъм.

„Не съм виждал подобно нещо и такава любов. Дано Ботев се възроди. Съжалявам, че няма да мога да играя повече за вас, но това което правите сега е най-правилното решение. Ние, както и българските футболисти останахме излъгани и очаквахме друго при пристигането си вчера. Поздравяваме всички за успеха ви. Утре летим за Рим. CIAO!“ заяви още Брици.

От Брестник екип на bultras.com

снимка plovdiv24.com

Сподели статията