Навигация: Новини Фенове Новини 12 март е!

12 март е!

Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 

12 март е!

Най-старият клуб в България навършва днес цели 105 години!

Всички до болка знаем тази дата, знаем годината си, не я променяме през година-две, носим я в сърцата си, изричаме я многократно всеки Божи ден, понякога я споменаваме на сън. Познаваме историята си, знаем кой е Стоян Пухтев, Станчо Проданов, Никола Щерев – Старика…

Точно преди един век и пет години години, през 1912-та се ражда една идея, която по-късно вече е обединила хиляди съдби, белязала е и е възпитала в спортен дух поколения пловдивчани, изградила е десетки големи имена и се внедрила сериозно в един град с хилядолетна история. На 12-ти март се ражда Клубът, с който цялата страна ще се сравнява през годините, ще забавя ход и ще въздиша по него.

Красотата на терена и страстта по трибуните са били винаги отличителни черти на ”жълто-черната” магия, преплитала се с гордия Ботевски дух, непоклатимата вяра и безусловната смелост. Именно те са издигнали идеалите на "БОТЕВ" много над традиционните спортни отличия и именно затова Ботев Пловдив е велик.

Голямото пулсиращо сърце на Ботев Пловдив обаче винаги са били неговите фенове, онази огромна маса, която доскоро се подвизаваше на Трибуна Изток на стадион „Христо Ботев”. Онази публика, която не е спирала да обикаля родните футболни терени и цяла Европа с отбора, да се радва на победите и да скърби при загубите заедно с него, да иска промяната и да не спира да я следва. Онази публика, без която Ботев нямаше да е това, което е днес. А стилът на Ботев сякаш се слива с този вулкан от взривоопасни елементи наречен бултраси и се получава лавина от агресивни, динамични, експресивни и завоевателни, каквито са именно те - феновете му. Понякога крайни, но истински, незадоволяващи се с минималното.

Днес, 7 години след възродения Ботев, 16 години след началото на борбата срещу Христолов и т.н. и т.н. ние отново продължаваме своята „Борба”, точно както Ботев навремето е следвал националната. Следваме каузата, която подеха от КПБП - Ботев Пловдив да се върне там, където му е мястото - на „Колежа”. Мисия, която несъмнено е обречена на успех и рано или късно многохилядната публика отново ще пълни трибуните на стадион „Христо Ботев”.

Защото Ботев не заслужава съдбата си, която има днес – да играе пред 3000 човека.

Ботев заслужава повече!

Защото Ботев е отборът на Пловдив!

...И помнете - настоящият момент е само един миг от историята на "БОТЕВ", но вие сте част от него!

Подкрепяйте го, обичайте го, дръжте го на пиедестал!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВИСТИ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МОЙ БОТЕВЪ!

bultras.com

Сподели статията