Навигация: Новини Фенове Новини Да отдадем почит пред подвига на Апостола

Да отдадем почит пред подвига на Апостола

Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 

Ботевисти,

както всяка година, на 19-ти февруари (петък), ще отдадем почит пред паметта на големия Васил Левски на бюст-паметника му под "Бунарджик". Както и на 6-ти януари, когато отиваме до Калофер, за да сведем глава пред историята, така и утре ще си спомним за Апостола на свободата. Знаем, че всеки един от вас носи днес в себе си онези идеалите и принципи, които са ни завещали нашите Ботев и Левски и на които са посветили живота си.

Както и на 6-ти януари, утре ще бойкотираме речта на политиците, защото точно те са онези предатели, които не заслужават нашето уважение, водени от безсмъртните думи на Апостола:

"Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.

Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава."

Събираме се в 11:00 часа пред паметника на Васил Левски под хълма "Бунарджик", за да поднесем нашия венец за 143 години от Безсмъртния подвиг на Апостола за свобода.

"Дела трябват, а не думи!"

bultras.com

Сподели статията