Навигация: Новини Фенове Новини Хегемонията на Тракийска Слава приключи, Bultra CUP има нов шампион (СНИМКИ)

Хегемонията на Тракийска Слава приключи, Bultra CUP има нов шампион (СНИМКИ)

Оценка на читателите: / 14
Слаба статияОтлична статия 

Bultra CUP има своя нов шампион! След като в първите две години надпреварата бе спечелена от Тракийска слава, днес на хегемонията на Борис Благоев - Фиго и компания бе сложен край. Победител на Bultra Cup 2015 стана отборът на Вяра и Бран от Асеновград, който на финала се наложи с 3:1 над Туристите.

И днес, по подобие на срещите от вчера, битките бяха изпълнени с много емоции, но заради по-високия залог преминаха и с повече нерви и картони. В първите два 1/4-финала Вяра и Бран победи трудно с 2:0 Родопи, докато Дуковете се справиха без проблем с 4:0 срещу Kichuk Paris Razors.

Следващите битки, които трябваше да допълнят финалната четворка, завършиха с еднакъв резултат - 3:1. ХУБАВИ ХОРА успяха да открият резултата срещу Туристите, но в крайна сметка допуснаха загуба, а след мача капитанът Георги Абаджиев отвори шампанско, с което тимът му отпразнува доброто представяне. Другият сблъсък, който противопостави Тракийска Слава и Четирите пейки, ще се запомни не толкова с футболните изпълнения, колкото с нервите и картоните, които двата тима получиха. Главният съдия Емил Митев раздаде общо 3 жълти картона, а Четирите пейки завършиха срещата в числено намален състав, след червен картон на техен футболист. В крайна сметка, победител се оказа Тракийска слава и полуфиналните двойки изглеждаха по следния начин: Вяра и Бран срещу Дуковете и Туристите срещу Тракийска слава.

Предварителните очаквания бяха финалът да е между Дуковете и Тракийска слава, но се случи нещо коренно различно. Асеновградчани успяха да се наложат минимално с 2:1 над Дуковете и си осигуриха място на големия финал. В другия полуфинал, след изключително равностойно редовно време, Тракийска слава и Туристите не си отбелязаха гол и се стигна до изпълнение на дузпи. При наказателните удари фатален се оказа пропускът на Борис Благоев, който изтърва последната и по този начин стана ясно, че Bultra Cup ще има нов шампион.

В мача за третото място Тракийска Слава все пак успя да се добере до бронзовите медали, след победа с 2:1, а победното попадение падна секунди преди последния съдийски сигнал. В 15:00ч., под силното декемврийско слънце, стартира големият финал. Отборът на Вяра и Бран не остави съмнение в това, че е най-добрият отбор на турнира и заслужено се наложи с 3:1 над своя съперник, като момчетата от Асеновград през цялото време имаха водачеството в резултата.

След края на последната среща бе и заключителната церемония на турнира, на която бяха наградени призьорите. Отборите, които финишираха на първите три места, получиха купи и медали от организаторите. Голмайстор на турнира стана Борислав Караматев от Вяра и Бран с 12 гола, а топ-реализаторът на Bultra CUP 2015 получи статуетка.

СНИМКИ от двата дни на турнира и награждаването може да видите в галерията на сайта!


СНИМКИ от 2014-та на BultraCUP може да видите ТУК

СНИМКИ от 2013-та година може да видите ТУК

СНИМКИ от 2010-та година, от турнира на Колежа може да видите ТУК

bultras.com

Сподели статията