Навигация: Новини Фенове Новини Исторически момент - първият паметник на Ботев в Асеновград (ВИДЕО)

Исторически момент - първият паметник на Ботев в Асеновград (ВИДЕО)

Оценка на читателите: / 17
Слаба статияОтлична статия 

Пловдив и Асеновград са градове, пропити с духа на големия революционер Христо Ботев, и във всичко това няма нищо случайно. Бултрасите от Асеновград успяха да създадат един исторически момент за цяло едно поколение, поставяйки паметник на нашия патрон в родния си град. Паметникът бе открит точно в 19:12 часа пред внушителен брой хора, а бултрасите създадоха невероятна атмосфера за радост на асеновградчани.

Паметникът бе тържествено открит от кмета на община Асеновград Емил Караиванов, както и от председателя на инициативния комитет, главен виновник за бюста, „Без Ботев няма България” – Атанас Кендерлиев. Отслужен бе и водосвет от наместника на Асеновградската духовна околия.

Същият ден в Пловдив, на една от стените на Коматевския възел блесна лика на Ботев, а до него, на фона на националния трибагреник - заветните думи от безсмъртният стих от „Хаджи Димитър“ – „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”. Графитът, който е дълъг над 200 метра е подарък за Пловдив от Лудата Банда по случай 10-годишнината на организацията.

Честито на Бандата, да бъдете силни и все така отговорно и мотивирано да разпространявате "жълто-черната" идея по целия свят.

А за момчетата от Асеновград - поклон пред това, което направихте!

Историята трябва да се предава на поколенията, за да бъде запомнена!

ВИДЕО от откриването на бюст-паметника:


bultras.com

Сподели статията