Навигация: Новини Фенове Новини Ботев Пловдив триумфира с купата при набор 2001 (ВИДЕО)

Ботев Пловдив триумфира с купата при набор 2001 (ВИДЕО)

Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 

ПФК "Ботев Пловдив" прибра още един трофей в своята колекция. Възпитаниците на треньора Стефан Стоянов смачкаха Левски на финала за Купата на България родени 2001-ва с 2:0 и зарадваха стотиците пловдивчани на стадиона във Велинград. Малките "канарчета" показаха на всички какво е отборен дух и как се води битка през целите 60-минути на срещата.

Още в самото начало Мартин Петков отправи далечен удар, който вратарят на сините само изгледа. Уплахата на стража бе породена и от мощната заря, която бултрасите възпроизведоха още преди влизането си стадиона на ФК "Чепинец".

"Жълто-черните" момчета, които са едни от първите отрочета на възродения Ботев след ерата на Селския, успяха да вкарат и второ попадение дело на Атанас Янков, което накара треньора на сините и бивш състезател на Ботев Пловдив - Димитър Телкийски (Мечо) да се хване за главата и да седне кротко на пейката. До края на мача неговите възпитаници така и не стигнаха до чисто положение пред вратата на Ботев, за разлика от пловдивчани, които пробваха удар след удар към синия вратар. Така този отбор на Ботев запази традицията да не отстъпва на софийския си опонент във всички срещи през сезона.

Купата бе вдигната под мощните звуци на "Тих бял Дунав", а малките "канарчета" отправиха специален поздрав към своя треньор Стефан Стоянов.

Браво момчета, пожелаваме ви така да мачкате винаги синия дразнител, когато и където го срещнете!

20 фена на Левски пък така и не успяха да изгледат целия срам на своя отбор. Те влязоха със закъснение на мача, но бързо трябваше да прескачат отново оградите на стадиона, за да го напуснат подгонени от 20 бултраси. Сините привърженици се върнаха в сектора си, но не останаха дълго.

ВИДЕО от представянето на "канарчетата" и бултрасите:

https://www.youtube.com/watch?v=7UiFE66Y4ns

СНИМКИ и коментар на цялата среща може да видите в сайта на Академията.

bultras.com

Сподели статията