Навигация: Новини Фенове На фокус Ботев излиза за 17-та година в Европа

Ботев излиза за 17-та година в Европа

Оценка на читателите: / 91
Слаба статияОтлична статия 

Честит рожден ден на легендата Костадин Костадинов!

Всички фенове на най-обичания пловдивски клуб се раздираме днес от радост, че отново можем да видим Ботев, ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО. Това, което си повтаряхме през последните години, сега не е само блян и думи. За последните няколко поколения това е сбъдната мечта. Няма значение какви ще са резултатите, колко победи ще постигнем и срещу кого, най-важното сега пред клуба е, че Ботев ще запише участие в Европа, още в първия си сезон в "А" група след голямото Възраждане.

През 2010-та година Ботев бе съживен от 16 общественика и 250 членове на Сдружението, хора които трябва да се помнят вечно. Игра 40 мача в аматьорския ешалон, за да стигне само след 2 години в Европа. За този успех роля имат десетки играчи, няколко треньора и хиляди верни фенове. Всички обеднинени около една идея - БОТЕВ ПЛОВДИВ.

Напред мой Ботев. Напред в Европа.

Най-старият български клуб ще представи страната ни за 17-та година в своята история в Европейските клубни турнири. Статистиката ни показва, че имаме общо 48 участия на най-стария континент, от които сме записали 16 победи, 10 равенства и 22 загуби. Головата ни разлика, също като мачовете е отрицателна - 82:87.

Първото ни официално участие в Европа е през далечната 1962/63 година, когато постигаме и най-големия си успех - 1/4  финал, загубен от големия Атлетико Мадрид.

През годините записваме 2 участия в КЕШ, в който имаме общо 4 мача с 1 победа и 3 загуби. Головата ни разлика е 5:8.

В КНК имаме изиграни 3 години, в който турнир записваме и най-доброто си представяне. Общо имаме 12 мача, от които 6 победи, 2 равенства и 4 загуби с положителна голова разлика 23:18 гола.

В турнира Купата на УЕФА сме участвали общо 7 пъти, от които имаме отново следния баланс в мачовете. Записваме 18 мача, от които 4победи, 6 равенства и 8 загуби, с голова ралика 26:30 гола.

В турнира за Балканската клубна купа играем общо 2 пъти. Записваме 10 мача, от които имаме 4 победи, 2 равенства и 4 загуби с голова ралика 24:22 гола.  

В тези турнири ще добавим и 2-те участия за Панаирната купа, в които имаме общо 4 мача, с баланс 1 победа и 3 загуби. Головата ни разлика е 4:9 гола.

Последното ни участие е преди 17 години през сезон 1994/1995 години в УЕФА. На 26 септември на Колежа (стадион "Христо Ботев") жълто-черният клуб приема испанския Севиля във втория къг на турнира. Срещата завършва 1:1.

bultras.com

Сподели статията