Навигация: Новини Фенове На фокус ДА, те го направиха! Купата е отново в Пловдив (ВИДЕО)

ДА, те го направиха! Купата е отново в Пловдив (ВИДЕО)

Оценка на читателите: / 33
Слаба статияОтлична статия 

След 36 години, след толкова изстрадани моменти, изпадания, фалити, възходи и падения, жълто-черните отново са на върха с трофей във витрината. Главният виновник за промяната в клуба обаче се казва Николай Киров и неговото име ще бъде записано редом до големите имена в славната ни 105 годишна история.

Трябва да се отчете и правилната постъпка на верните бултраси, които не позволиха на Николай Митов - Жадното да поведе отбора през септември миналата година, а изборът на нов треньор от ръководството се оказа най-правилния. Киров не само познава отлично обстановката в клуба и не тръгна да флиртува с феновете, както обикновено правят "чуждите треньори", запази съблекалнята спокойна и накара футболистите да мислят само за футбол. Той разчиташе и на друга жълто-черна легенда - Иван Кочев. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ПОДВИГА!

За футболистите каквото и да кажем днес ще е малко. Отбор, който в началото тръгна колебливо, в края на сезона заслужи обичта на хилядите пловдивчани, като играеше мъжката и дори и да знаеше, че има само 1% възможност да бие шесткратния шампион, я използва и го направи. Направи го защото го искаше повече от всичко, спази тактическите оказания на щаба, раздаваше се до край и показа, че волята е над всичко. Направи го и заради тези близо 10 хиляди на Националния стадион и онази огромна част от Пловдив, която жадуваше за този миг от 1981-ва година. Направи го, защото нямаше друг избор! Зад себе си остави отбори като градския тото отбор и софийските книжни грандове, които се точиха за Лига Европа, но останаха с пръст в уста. Време беше и над нашият двор да изгрее слънце, сега ние ще пируваме в Пловдив!

А публиката, не онази "шампионската" със 100-ната фена от Разград, а другата, която напълни 3 сектора на стадион "Васил Левски", заслужи тази велика емоция! Заслужи я заради своята безрезервна подкрепа и любов към клуба, неговата история и заради онези, които вече не са сред нас, но винаги ще бъдат.

Бултрасите изригнаха с шествие в София, където никой не го очакваше, купонясваха през целия мач и поздравиха България с празника за нашата писменост и култура! Отдадоха последна чест на Челсито!

Тази Купа е за всички нас!

ДА Я ПОСРЕЩНЕМ ЗАЕДНО ДНЕС, 25.05 ОТ 17:30 НА КОЛЕЖА И ДА Я СЪПРОВОДИМ ДО СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА КЪДЕТО ОТ 18:30 ЩЕ Е ГОЛЯМОТО ТЪРЖЕСТВО ЗА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ!

САМО БОТЕВ!!!


https://www.youtube.com/watch?v=Q3yvnihhztg

Снимки от финала ТУК!

Очаквайте пълният филм на Bultras от финала в София до дни!

bultras.com

Сподели статията