Навигация: Новини

Бареков: Съдбата на Ботев е в ръцете на кмета и на новия УС

Оценка на читателите: / 51
Слаба статияОтлична статия 
Николай Бареков и Бойко БорисовДнешният ден (б.р. 24 Април) може да се окаже хубав ден в историята на Ботев. Фенове и държава изпълнихме своята част от мисията. Сега цялата отговорност е в новия УС и в Община Пловдив. Формално сатрапът Христолов вече е аут от дружеството, с което придоби клуба преди 10 години. Имаме ново ръководство с нови надежди.
Легендарният рекордьор по мачове в А група Марин Бакалов от днес е новият силен човек в клуба. Ние, феновете, и държавата вече си свършихме работата. Накарахме институциите да заработят и да приключат с ревизиите на Христолов. Лично аз като ботевист изпълних моя скромен дълг като заведох при министър-председателя делегацията на Ботев и го запознахме с трагичното ни положение. Премиерът Бойко Борисов върна стадиона на общината и направи незабавно необходимите проверки, които уличиха Христолов в далавери и го пратиха на съд.
Държавата най-после изпълни дълга си. Топката вече е в ръцете на кмета, който държи стадиона и в ръцете на новия УС, който трябва да намери нов инвеститор. Срокът тече убийствено бързо и ако искат да имат успех те трябва да осигурят нужния бюджет максимум до две седмици. Добрата новина е, че възроденият Ботев няма да има неизчистени дългове към държавата и към частни лица.
Кметът Славчо Атанасов вече даде публични анонси, че застава зад близкия до него бизнесмен Георги Георгиев и желае той да поеме издържката на Ботев. Нека феновете оставим на спокойствие сега местната власт и УС да сглобят клуба и да очакваме на трибуните първия мач на канарите тази есен. Отговорността на новото ръководство и на Общината за съдбата на отбора вече е огромна и нямат право на грешка.
Ясно е, възраждането на Ботев без харченето на много пари няма как да се случи. Голям отбор от нулата се създава с много, много милиони. Още в началото заявих своята гражданска позиция, че всеки от нас фенове, легенди и бизнесмени трябва да си знае мястото и да не се бърка там, където не му е работа. Самият аз отказах всякакви постове още в началото, за да дам пример и на останалите си колеги. Мястото ни като фенове е само на трибуната, не и в спортно -техническите и финансовите въпроси на клуба, там можем само да попречим.
Предлагам феновете, които попаднаха в новото ръководство и бизнесмените, които нямат намерение да участват в издръжката, да напуснат, за да не пълнят изкуствено и безполезно бройката. Да оставим тези сложни въпроси единствено на г-н Славчо Атанасов и неговия екип. Успех!
 
Писмото е изпратено до News4000 в отговор на въпросите, защо Н.Бареков остана "инкогнито" от събитията през последните няколко дни.
Сподели статията