Навигация: Новини

Възроденият Ботев свали Христолов от власт

Оценка на читателите: / 168
Слаба статияОтлична статия 
Двигателите на клубаДнес, 24-ти април, на заседание на най-стария футболен клуб в страната - Ботев Пловдив, бе решено:

Димитър Христолов е свален от президентския пост с 35 гласа "за" и 1 "въздържал се".

Това се случи на проведено в "Новотел Пловдив" заседание на Управителния съвет на ФК Ботев  - Сдружение с нестопанска цел (СНЦ). Присъстваха бивши ръководители на клуба в периода 1990-1998, ветерани, привърженици и общественици, свързани с жълточерната идея.

Сдружението с нестопанска цел (регистрирано по Закона за лицата и семейството) е първоприемникът на автентичния наследник - дружеството, съдебно регистрирано през 1990 година. На заседанието стана ясно още, че Христолов неправомерно е преструктурирал навремето футболния клуб с нестопанска цел в търговско акционерно дружество след взимането на властта през 1999 година.

Марин Бакалов бе избран за председател на 16-членния Управителен съвет на възродения Ботев.

Почерпка за добро начало

 В състава на УС влизат, както следва:

Четирима ветерани: Марин Бакалов, Иван Глухчев, Запрян Раков и Димитър Младенов.

Петима бизнесмени: Ангел Ванчев, Ангел Палийски, Тодор Коев, Христо Андреев и Андрей Павлов.

Четирима привърженици:  Божидар Божилов, Крум Хаджиев, Васил Наумов и Николай Георгиев

Трима общински представители: доц. Божидар Хаджиев, Радослав Кошински и Едуард Сарафян.

Заседанието бе официално открито от бизнесмена Ангел Ванчев с едноминутно мълчание в памет на капитана от шампионския отбор Райко Стойнов. След встъпителното слово на г-н Ванчев, събранието избра Радослав Кошински за водещ. Последва вътрешен избор на председател, който да замести морално и финансово фалиралия Димитър Христолов.

Промените ще бъдат утвърдени със съдебно решение. Адвокатите, свързани със сдружението, увериха, че се действа в пълно съответствие със законите и очакват всичко да приключи бързо.

След съдебна регистрация, на Ботев Пловдив му предстои да изпълни условията на Лицензионната комисия към БФС, за да се знае от какво ниво на българския футбол ще започне атаката на А група. Новото ръководство на клуба планира бюджет от 1.5 милиона лева за предстоящия нов сезон 2010/2011, като 900 000 вече са осигурени.

До края на месец май всички настоящи и легитимни членове на юридическотo лице с нестопанска цел СДРУЖЕНИЕ ,,ФК БОТЕВ ПЛОВДИВ" трябва да заплатят членския си внос на стойност 240 лв. По предварителни данни това са около 200 човека, които са записани в клубните книжа. В началото на месец май ще се състои официален брифинг за обявяване на конкретните цели и действия на сдружението. По план график ще се обяви проектобюджет, цели, желание за игра в "Б" футболната група на България и възраждане на всяко едно звено на отбора на Ботев Пловдив! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenove na Botev pred Novotela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Румен Минков и Димитър Киряков

bultras.com 

Сподели статията