Навигация: Новини Фенове Спортен център BULTRAS Кик-бокс в новата спортна зала на "Колежа" (снимки)

Кик-бокс в новата спортна зала на "Колежа" (снимки)

Оценка на читателите: / 80
Слаба статияОтлична статия 

От 3-ти септември всеки фен на Ботев желаещ да се занимава активно с кик-бокс може да се запише в чисто новата спортна зала на стадион "Христо Ботев" (точно срещу канцелариите на клуба). Треньор е не кой да е, а доказалия се световен и европейски шампион, 3-ти дан сенсей Димитър Попов. Тренировките ще се провеждат понеделник, сряда и петък от 19:00 - 21:00 часа. Таксата за тренировки на месец е 20 лева.

Възможността повече млади момчета да се занимават активно със спорт е идеята на жълто-черните привърженици. Колкото по-малко младежите мислят за наркотици и алкохол, и съзнанието им е заето с идея за тренировки, толкова това е по-добре за развитието им като личности. Затова от една година организацията "Bultras" мисли само в тази насока и днес построяването на това спортно съоръжение е факт.

Надяваме се, повече момчета да успят да развият качествата си с един от най-добрите каратисти на България и Европа. Това е едно предизвикателство, което не бива да се пропуска и всеки един, който притежава силна психическа воля и ентусиазъм е добре дошъл. В края на септември стартира и Bultra League по футбол, която ще обедини много отбори в люта битка за жълто-черния трофей на Пловдив. Всички тези каузи имат идеалната цел да създадат едно голямо приятелство в жълт-черното семейство (за идеята на лигата ще ви информираме през седмицата).

За въпроси и записвания:

Евгени - тел. 0887 77 1912

Владо - тел. 0895 53 1912

 

Визитката на сенсей Димитър Попов


 

Започва да тренира в АСКК "Тракия" през 1996, като преди това е минал през школовката на множество бойни изкуства, борба, футбол и др. На първото си официално състезание през 1998г. в Севлиево предизвиква сензация като побеждава всичките си противници базапелационно, използвайки много атрактивни техники. Следващите две години е непобедим при юношите, а през 2000г, при дебюта си на мъже в София става шампион. Сензационното е че той е едва 17-годишен, от тогава насам сенсей Попов няма нито една загуба на състезание проведено в България. През март 2001 в Мадрид, току що навършил 18, което е границата за участие на европейски първенства при мъже, сенсей Попов отново е първи.

Този шампионат на стария континент, много от участниците помнят с фамозната игра на младия българин, който изигра полуфинала и финала със сериозна травма на ръката и въпреки това превъзхождаше противниците си значително. Този факт не остава незабелязан и е избран да представя Европа на световната купа в Унгария същата година. Това е изключително признание, с което в България може да се похвали само той и то на такава крехка възраст. В Унгария сенсей Попов среща още в първия кръг шампиона на Япония в лека категория – Кен Като. Според много от хората наблюдавали срещата, включително и японци, победата е несправедливо присъдена на японския състезател след третото продължение. През 2001 г. сенсей Попов защитава шодан на лагер в Правец.


През 2002 Димитър Попов продължава да демонстрира таланта си и се класира 16-ти на състезанието по ката в Унгария. През 2003г. на шампионата в Литва дублира титлата си от Мадрид без особена съпротива от страна на конкурентите си. Всичките срещи са спечелени в редовното време, а някои от тях и по-рано. Същата година на летния лагер в Равда сенсей Попов защитава 2-ри дан пред Иши шихан. През октомври представя България на осмото световно първенство, където във втория кръг среща настоящия шампион на Япония в лека категория. Изключителна победа на Попов с вазари още в началото на първото продължение.

Третия кръг жребият го среща с Олексий Касатонов вице-европейски шампион в тежка категория от Мадрид 2001. Разликата в килограмите между двамата е повече от 20, и Касатонов печели едва с три на два съдийски гласа в последното продължение. На европейското първенство в Пловдив той защитава титлата си за трети път и носи единствената шампионска титла за тази година, което няма нужда да се коментира.

През 2005г. за 4-ти път става шампион на стария континент. Победата му е безапелационна и неучудваща никой. Следва участие на Световната купа в Осака. Сенсей Попов се класира трети след като е видимо ощетен срещу представителя на домакините - Ко Танигава, който печели на дъски след второто продължение. Японците силно се надяват той да издържи до второто продължение, тъй като на всички е известно преимуществото му с една дъска.

През 2006г., на Европейското първенство в Будапеща, Димитър Попов става шампион на за 5-ти пореден път! Този резултат е прецедент в историята на киокушин. С този успех, Попов остава непобеден досега в Европа.

През 2008г. се класира на трето място в средна категория на Европейското първенство в Пловдив. Същата година защитава трети дан пред шихан Кейджи Сампей (7-ми дан), председател на изпитната комисия на Световната карате организация.

bultras.com

Сподели статията